Fatih İlkokulu
Yavuz Selim Mahallesi Hacı Fatma Sokak No 10 Yeşilhisar

VİZYON

Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milleti´ne yararlı nesiller, bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, nitelikli, sorumluluk bilinci olan, değerlerini yasayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, özgüveni gelişmiş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON

Öğrencilerimizin basarîli olabilecekleri alanları saptamak ve onları desteklemektir. Bu kapsamda; Öğrencilerinin ilgi ve yeteneklerini tanımak, öğrencilerinin kendilerini tanımalarını sağlayarak hedef belirlemelerine yardımcı olmak ve hedefleri doğrultusunda öğrencilerin öğrenme yaşantılarını artırmaya çalışmak temel görevimizdir.

Normal Öğretim

08.30 14.50

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Okulumuz Yeşilhisar ilçe merkezinde olup, Kayseri il merkezine 65 km uzaklıktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yeşilhisar İlçesi, Kayseri´ye bağlı 16 ilçeden biridir. Yeşilhisar´da 1897 yılında belediye teşkilatı kurulmuş, 1947 yılında ise ilçe statüsünü kazanmıştır. İlçeye bağlı 21 köy (mahalle) ve 14 merkez mahalle bulunmaktadır. Nüfusun %50´si kırsal alanda oturmaktadır. 80.000´den fazla kayıtlı nüfus vardır. İlçe nüfusunun dört katı bir nüfus çoğunlukla Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin illerinde yaşamaktadır. İlçe sürekli göç vermektedir.